Thursday, July 17, 2014

10 Odličnih ideja za uređenje kuhinje



Više od prostora za kuhanje i jelo, kuhinja je mjesto gdje se provodi najviše vremena. Mi živimo u našim kuhinjama. Od zabave za goste do okupljanja porodice za vikend, kuhinja je pravo srce kuće. 
Bilo da radite adaptaciju, preuređenje ili jednostavno ažuriranje, sve odluke dobro provjerite. Donosimo vam 10 odličnih ideja za uređenje kuhinje.






1. Crno-bijela kombinacija

Kontinuirani uzorak, kao što je ovo moderni crno-bijeli cik-cak, koji ide preko pulta ili zida je grafički zanimljiv i neočekivan. Ako ste nemate prostora, razmislite o visećim policama za vaš omiljeni pribor.





Paul Raeside/ Livingetc/IPC+ Syndication

2. Nešto plavo

Spremni za malo boje? Za momentalno osvježavanje, dajte ormarićima svježi sloj boje. Ova svijetla nijansa plave je odličan kontrast elegantnoj bijeloj boji.

Nikki Crisp/Ideal Home/IPC+ Syndication

3. Kockaste police

Koristite svaki centimetar prostora za pohranu. Ova 16-dijelna kockasta police odlična je za držanje posuđa aparata i slično. Za odličan detalj, zadnju stranu polica dekorišite u skladu sa vašim stilom.

Dan Duchars/Ideal Home/IPC+ Syndication

4. Neutralne zone

Udahnite toplinu u neutralnu kuhinju sa različitim nijansama (boja slonovače, krem, siva). Prostor za ostavu je maksimiziran kabinetima od poda do stropa.

Brent Darby/Country Homes and Interiors/IPC+ Syndication



5. Velika prostorija

Kuhinja koja se otvara prema glavnom boravišnom prostoru može biti iznimno zanimljiv prostor za dekorisanje.

Birgitta Wolfgang Drejer/Livingetc/IPC+ Syndication

6. Sunčani dan

Mala kvadratura? Mala kuhnja (i mali budžet) zahtijevaju dosta opreznog i kreativnog planiranja. Sivo-bijela paleta sa elementima žute i tirkizne boje.

Ben Anders/Ideal Home/IPC+ Syndication

7. Kuhinja u boji

Ako imate moderan stil uređenja, naglasite boje i visoki sjaj. Vanilija bijela i crvena boja trešnje dovode ovu kuhinju do izražaja. Da biste izbjegli vizuelni nerede, zadržite ovu paletu boja i na ostalim elementima.

Richard Gadsby/Beautiful Kitchens/IPC+Syndication

8. Bijeli zid

Uređenje veliku kuhinje može biti jako težak zadatak. Ako se odlučite držati neutralne palete boja za veće stvari (bijeli zidovi, crni granit ploča i bijeli ormarići), onda ćete imati veću slobodu i fleksibilnost za dekorisanje i naglašavanje.


David Giles/Ideal Home/IPC+ Syndication

9. Ostrvo

Elegantna, moderna kuhinja ne mora biti "hladna". Ako počinjete s crno-bijelom osnovom, obogatite je sa nekom bojom, kao ljubičasta boja na visećim ormarićima. Dodaj teksturu raslojavanje na pruge tepih preko bešavne katu. Umjesto neonske rasvijete, obogatite prostor sa parom lustera.

Simon Whitmore/Ideal Home/IPC+ Syndication

10. Dašak trikiza


Veselim detaljima može prostoriji dati više živosti. Odaberite par strateških mjesta za ekstra boje: rasvjeta, barske stolice, pult ili pribor.


                     Heather Hobhouse/Ideal Home/IPC+ Syndication







Posted By: Admin

10 Odličnih ideja za uređenje kuhinje

Share:

Post a Comment

Facebook
Blogger

No comments:

Post a Comment

Follow Us

O nama

Korisni savjeti i ideje za uređenje vašeg doma i interijera.
© Uređenje doma i interijera All rights reserved | Theme Designed by Seo Blogger Templates